Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmig Elvisföreställning

/
  • En rolig halvtimme på en grå onsdag. Putte Snitt, Bengt Erlandsson, Tomas Nyqvist och Lars Ericsson underhöll med Elvismusik på Krokoms bibliotek.  Foto: Henrik Flygare
  • I svart peruk och paljett-beströdd Elviskostym gick Bengt Erlandsson hem hos publiken.

20 konserter för mellanstadieelever och en för vuxna. ”Bengt Erlandsson Rock Estrad Quartet” turnerar i länet med Elvis musik och får ett varmt mottagande oavsett ålder på publiken.

Annons

– I vanliga fall är det jag som lär barnen om Elvis. Här blir det väl ni som får lära mig. Ni var ju med på hans tid, sade Bengt Erlandsson till lyssnarna på biblioteket i Krokom, där turnén gjorde ett stopp i går vid lunchtid.

Och nog visste publiken hur det var på Elvis tid. Man kom ihåg genombrottet i mitten av 1950-talet, filmerna han spelade in på 1960-talet, comebacken 1967 och slutet tio år senare, när Elvis hittades död i badrummet hemma på sin gård Graceland i Memphis, Tennesse.

Bengt Erlandsson och hans musikanter är suveräna på publikkontakt och levererar en enkel och opretentiös men mycket charmig Elvis-föreställning.

Krokomspubliken var med på noterna från första stund och deltog också flitigt i allsången. Både i julsånger som ”White Christmas” och ”Rudolf med röda mulen” och i rockigare låtar som ”All shook up”.

Fast i den sistnämnda handlade det inte så mycket om att sjunga. Mer om att ropa ”uh” på rätt ställe och göra passande, Elvislika höftrörelser till.

Mer läsning

Annons