Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotte Perrelli en klar segrare i ”jul-SM”

Sanna, Sonja, Shirley och så Charlotte. Schlagereliten hoppas inte oväntat på en inkomstbringande jul. Glasvegas hade nog andra tankar när de spelade in sin jul-ep. Deppiga förstås.

Annons

I avsaknad av såväl Carola som Jöback har de tre skönsjungande S:en redan inlett sin listdominans med ”Our christmas”. Sanna Nielsen, Shirley Clamp och Sonja Aldén, i varma pälsar med söta hundar på omslaget, är lika lättsålt som lättsmält. De sjunger tillsammans, de sjunger solo, de sjunger bra, men de gör verkligen inget annat än att ackompanjerar julbordet. Alla glufsar, ingen lyssnar. Fint så.

Charlotte Perrelli däremot, hon gör inget halvhjärtat. ”Rimfrostjul” är inspelad tillsammans med Malmö Symfoniorkester och Lunds Studentsångare. Det är pampigt, proffsigt och vackert.

Alternativa julskivor är så vanliga i dag att de sällan kan kallas alternativa. En av årets axelryckningar står gamle Stray Cats-gubben Brian Setzer för. Bara titeln, ”Christmas rocks”!

Nej, då är det bättre att ta hela klivet. Garagerockarna The Fleshtones” har gjort årets klart bästa julalbum. ”Stocking stuffer” är så nära man kan komma en CBGB:s-jul med en omvälvande version av ”Run, Rudolph, run” och en bunt egna kompositioner som håller högsta skrammelklass.

Mest medial uppmärksamhet får förstås sex låtar av årets indieälsklingar Glasvegas. Det är också några pärlor Glasgowkillarna lite oväntat ger ut.

Annons