Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotte har laddat batterierna

Annons


Efter en galet hektisk vår med Melodifestivalen har Charlotte Perrelli laddat batterierna. Tur det. För nu har hon hoppat på det nästan lika snabba jultåget, med skiva, shower och konserter.

Charlotte Perrelli är stolt över "Hero". Hon sörjer inte över artondeplatsen och hon poängterar att någon vägg gick hon aldrig in i efter melodifestivalkaoset. Däremot fick hon hjärnhinneinflammation och vilade upp oss sina föräldrar efteråt.

-Jag har varit med för länge för att bli upprörd över vad det står i tidningarna. Men lite jobbigt var det när det stod "Charlotte drabbad av hjärnsjukdom" på löpet. Jag förstår att det blev spekulationer när jag rasade ihop och ställde en konsert. Det gör jag ju aldrig annars, säger Charlotte Perrelli och fortsätter:

-Schlagerfestivalen är så djävulusiskt stor, allt som händer dokumenteras och blir stort. Nu har tiden gått och fokus är inte på mig på alls samma sätt. Jag separerade i precis samma veva och när man är en folklig artist som jag har blivit finns det alltid ett visst intresse för allt runt omkring. Speciellt under schlagerfebern. Men allt det där var jag förberedd på, konstaterar Charlotte Perrelli.
Är nöjd

Om och om igen under intervjun på managern Staffan Jordanssons kontor i Danderyd återkommer hon till att det är musiken som är eller i alla fall borde vara huvudsaken. Men hon är väl medveten om att det inte alltid fungerar så.

-Jag toppade varenda lista som fanns med "Hero" så det är klart att jag är nöjd. Det var ju därför jag ställde upp i Melodifestivalen. Jag ville få en hit så att folk skulle få upp ögonen för att det inte bara var 1999 "hon höll på med musik". Och jag uppnådde allt jag ville. Sen är det ju så att man inte kan vara i den här branschen om man inte vågar utsätta sig för risker, säger Charlotte Perrelli.
Lever sin dröm

Hon menar att schlagercirkusen är den enda riktigt stora möjligheten för en artist att synas i tv i Sverige. Lekprogram finns det massor av, men inte särskilt många där man faktiskt får sjunga sin nya singel.

-Det var värt det, det blev en nytändning, men jag är inte sugen på att vara med i festivalen igen. Man ska aldrig säga aldrig, det är mycket möjligt att det kommer att kännas rätt om några år.

Just nu tycker kontrollfreaket Charlotte Perrelli att det känns rätt att kasta sig in i jullåtarnas förlovade land. Redan dagarna efter schlager-EM i maj spelade hon in en pampig julskiva, "Rimfrostjul", tillsammans med Malmö symfoniorkester. Det följer de upp nu med ett antal konserter och samtidigt ska hon sjunga i minst femton andra julshower och galor runt om i Sverige.

Nästa år väntar bland annat en popskiva, "lite olika turnéer" och mycket annat.

-Jag har faktiskt inga storslagna drömmar. Jag lever min dröm. Det har alltid varit musiken som varit mitt intresse. Visst kan man alltid utveckla det man gör, men det kommer ju längs vägen.

Mer läsning

Annons