Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrum i Hammarstrand renoveras för två miljoner

Nykterhetslogen nr 522 Välkommen till frihet av IOGT i Hammarstrand fick härom dagen lägga beslag på 1,3 miljoner av den sammanlagt 1,7 miljoner kronor stora länspott som Boverket avsatt till föreningar som har behov av om- och tillbyggnad av samlingslokaler.

Pengarna är grundkapitalet inför en sannolikt drygt två miljoner kronor dyr renovering av IOGT-huset/Hammarstrands gamla teaterhus Centrum vid torget i Hammarstrand.

Huset innehåller två samlingslokaler, en bostadslägenhet, kontorslokal och en frisersalong och präglas i dagsläget bitvis av en tilltagande sunkighet.

– Huset ska ges en ansiktslyftning och huset ska få ett nytt entréparti, ett nytt mera effektivt värmesystem och slutligen ska en del av utrymmena fräschas upp och få nya färger, berättar logens vice ordförande, Per Bergvall.

Förutom pengarna från Boverket bidrar bland andra Ragunda kommun till renoveringen.

– Huset känns för sjaskigt och förtjänar en bättre fräschör.

Någon entreprenör är ännu inte utsedd, men pengarna finns och så snart någon villig byggare finns på plats startar arbetet.

Utomhusarbetena bör vara slutförda före vintern, säger Bergvall.

Logen Välkommen till frihet har i dag ett 70-tal medlemmar och dess ordförande är (C)-kommunpolitikern Sigvard Backlund.