Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centralpalatset mögelskadat – rivs

Centralpalatset kommer att rivas.

– Vår ambition är att bygga ett hus vi alla kan vara stolta över. En ny fastighet med en bra blandning av butiker och bostäder, säger Hans Axelsson, affärsutvecklingschef Norrvidden.

Det har gått snart tio månader sedan fastigheten på Prästgatan i centrala Östersund brandhärjades. Skadorna blev väldigt omfattande och fastighetsägaren Norrvidden har låtit genomföra flera olika utredningar. I våras upptäcktes omfattande mögelangrepp i fastigheten. En utredning tillsattes för att undersöka hur omfattande mögelskadorna var och bedömningen blev att det är stor risk att det i framtiden får konsekvenser i form av miljöproblem i huset.

– Mot bakgrund av utredningens slutsatser och av omtanke om framtida hyresgäster har vi kommit fram till att byggnaden tyvärr måste rivas. Det känns naturligtvis mycket tråkigt att föreslå en rivning, då etta är ett viktigt och historiskt hus, säger Hans Axelsson.

Nu kommer fastighetsbolaget att tillsammans med kommunen planera för en ny byggnad på tomten.

Vad som orsakade branden i Centralpalatset - Lindexhuset är inte fastställt. I slutet av mars 2010 beslutade polisen att lägga ned sin utredning. Den kraftiga branden som pågick under lång tid gjorde att brandorsaken var svår att utreda, men polisteknikerna har bedömt att det kan ha varit ett elfel på vinden som startade branden.