Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartister håller krampaktigt i rut-avdraget

Svar på debattinlägg i LT 14 april. Centerpartiet håller hårt i frågan om rut-avdraget. I artikeln kan man läsa: ”Att tack vare avdraget för hushållsnära tjänster ges tusentals familjer mer tid över i vardagen.” Vidare i artikeln kan man läsa att hemservicebranschen i dag sysselsätter omkring 11000 människor. Hela artikeln genomsyras av en halleluja-känsla för detta rut-avdrag.

Det är ren nonsens och osant utifrån den undersökning som gjorts.

Enligt SCB framgår att detta avdrag nästan helt används av de mest välbeställda. Att gynna och ge skattebidrag till rika är således Centerpolitik. Ett av de viktigaste argumenten är, att då slipper ju dessa grupper att anlita svart arbetskraft.

Det är ju befängt, de som tjänar bra måste också kunna betala skatt efter bärkraft. När det gäller de 11000 sysselsatta i branschen blir ju frågan hur många nya jobb som egentligen skapats och till vilket pris.

I realiteten har det inte tillkommit särskilt många nya jobb och den grupp som gynnats är höginkomsttagare. I stället för detta rut-avdrag där 100-tals miljoner går till skattelättnader för höginkomsttagare anser jag att dessa pengar ger mer tillbaka till samhället om de satsas i sjukvård, omsorg, äldrevård och utbildning där resurser och kvalité har fått stått tillbaka tack vare den sittande regeringens förda skattepolitik.

Reidar Lunde (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel