Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet: Skapa bättre infrastruktur och näringslivsklimat

1. Vi måste skapa bättre infrastruktur och näringslivsklimat som är de viktigaste motorerna för en tillväxt i kommunen.

2. Där man får mest flyg för pengarna. Flygplatsen ägs av kommunen. Om fler, tex besöksnäringen är villig att vara med och satsa så att kommunala kostnader blir överkomliga så är vi öppen för flytt till Hedlanda.

3. Viktigt att få fler glesbygdspoliser som förebygger och stävjar brott. Vi irriteras över polisens prioriteringar när de lägger resurser på att haffa vanligt folk för fortkörning på våra raka 80 vägar i stället för att få bort det riktiga buset på kvällar och helger.

4. Satsa på kvalitet i undervisning i samarbete med näringslivet. Dessutom främja elevvård och boende.

5. Vi ska hjälpa så många flyktingar som vi har resurser och plats för. Idag på andra orter än Sveg eftersom bostäder där är en bristvara och hämmande för t.ex. SYKES tillväxt.

6. Kommunen ska vara en ledande och aktiv part i att hitta lösningar och medfinansieringar i fiberutbyggnaden. Vi vill prioritera bredband i kommande investeringsprogram såväl som på EU, nationell och regional nivå.