Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerns ceniorgrupp

Centerns ceniorgrupp gjorde ett uppskattat besök hos Taxi Östersund den 29 oktober.

Taxis vd Per Åke Pettersson tog emot och gav en fyllig information om Taxi Östersund, beställningscentraler med mera.

Taxi Östersund är ett anrikt företag som firar 90-årsjubileum nu i november. Med 17 ägare, 48 fordon och 210 förare bedrivs verksamheten under årets alla dagar och en verksamhet som är i gång 24 timmar varje dygn. Ordförande i Taxi Östersund är Tord Wickzell.

23 procent av taxifordonen är miljöfordon. I Östersunds kommun genomförs cirka 170 000 färdtjänstresor/år.

Det har varit förbjudet att köra taxi över riksgränsen. Från och med december 2010 blir det tillåtet, vilket innebär att planer finns att utveckla verksamheten för Taxi Östersund

Bland de frågor som diskuterades vid ceniorgruppens besök på taxi var det önskemål som finns att bussgatorna ska öppnas för kollektivtrafiken taxi. Ceniorgruppen lovade att föra frågan vidare till Centerns fullmäktigegrupp för en eventuell motion till kommunfullmäktige.

En motion har redan lämnats in av Nisse Svensson och Sven Hellström.

Nästa ceniorgrupp blir fredag den 10 december med besök på Telefonbanken på Frösön och den första träffen 2011 blir ett besök på Berners.