Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern vill stå i kärnkraftsljuset

Än en gång visar centerpartisten Per Åsling sin stora förmåga att vända kappan efter vinden när han trots sitt påstådda kärnkraftmotstånd ändå röstar ja till nya reaktorer.

Annons

Istället för att yra om hur bra vindkraft är, men kärnkraft nödvändig borde Åsling och hans vind-, nej, kärnkraftdrivna parti Centern i alla fall försöka att få fram mer energieffektiv användning av den el som produceras genom den teknologi som många kunniga vill föra fram som alternativ till både vindkraft och framför allt den för framtiden farliga kärnkraften.

Åsling och Centern sviker inte bara sina egna väljare utan också alla andra som trott på det kärnkraftmotsånd som partiet tidigare hållit så heligt.

Men ändamålet helgar medlen, sägs det ju och en plats i kärnkraftsljuset (högerregeringen) är väl mer åtråvärd för Åsling och centerledaren Maud Olofsson än ett ärligt ställningstagande mot kärnkraftsutbyggnad.

Det är väl dags att byta Nejknappen mot en med ett Ja-budskap och samtidigt dra på den mörkblå högerpartikostymen så slipper P Åsling och M Olofsson med fler kärnkraftcentrar dagtinga om sina ideolgiska motiv.

Centerns kärnfulla slogan borde vara:

”Svek och fegt mot framför allt de unga. Men för egen del var vi tvungna”.

Johnny Åkerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel