Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern utan ryggrad

Annons

Blir bedrövad när jag läser att förslaget om förbifart Brunflo som nu röstades igenom i kommunstyrelsen. Hur kan man bara köra över oss markägare och näringsidkare i Brunflo?

Då jag är bosatt och markägare precis där sträckningen är tänkt att gå är jag grymt besviken på kommunstyrelsens beslut!

När man köper ett hus är det för de flesta den största investering man gör i livet, inte bara ekonomiskt utan man lägger också ner sin själ och hundratals arbetstimmar för att få till huset precis så som man vill ha det.

Sedan fyller man huset med underbara minnen, barnens skratt och en historia som berättar om hur vi som familj formades och hur barnen växte upp. Nu har majoriteten i vår kommunstyrelse bestämtatt vårt livsverk, vår dröm ska rivas och jämnas med marken. Vackra natursköna områden ska förstöras och en stor bred Europaväg ska dras fram? Argumenten är att man vill göra detta av miljöhänsyn?

Vi som bor här vill kunna ha kvar vår lättillgängliga service och våra näringsidkare som driver företag i Brunflo. Vi vill kunna bo kvar i våra hus och njuta av natursköna områden, det är ju därför vi flyttat hit.

Moderaterna och folkpartiet röstade emot det här förslaget, Tack för ni lyssnar på folket och är rädd om företagarna. Men hur är det egentligen ställt med centerpolitiken i Östersund, det här hade varit en klockren fråga för er att rösta emot, men istället röstar ni med socialdemokraterna?! Kanske är det nu dags att Centern kryper ner från sossarnas knä och börja skapa sin egen politik och börja bry er om landsbygdfrågor och småföretagande igen!

Maria Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel