Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern söker svar i Norrland

Ska Stockholm bestämma över Norrlands inland? Den frågan ville fyra tongivande centerpartister få svar på och klev på tåget i Östersund.

Under fem dagar kommer tre riksdagsledamöter och en ungdomsförbundsordförande att färdas längs inlandsbanan för att diskutera politik med människor. Resan började i Östersund och kommer under veckan att gå vidare genom Strömsund, Vilhelmina, Arvidsjaur och Jokkmokk för att till sist avslutas i Älvsbyn på fredag.

Med på tågresan är Hanna Wagenius, född och uppvuxen i Bruksvallarna och sedan knappt ett par år tillbaka ordförande för Centerns ungdomsförbund. Personligen hoppas hon under resan få svar på vad hon kan göra för att ge fler unga möjligheten att bo kvar i sin hembygd.

– Vi måste ut och träffa folk och höra vad som sägs i bygderna. Jag tycker det är jätteviktigt att vi är ute och hämtar in synpunkter och ser vad folk runt om i landet har att säga om de frågor vi driver, säger hon.

En frågeställning på resan är om Stockholm ska bestämma, eller om människor vill bestämma mer själva. Hanna Wagenius säger dock att resan längs inlandsbanan inte görs med anledning av partiets rekordlåga opinionssiffror.

– Det här var ingenting vi slängde ihop när Sifo kom med sina siffror utan har varit planerat sedan länge.

Riksdagsledamoten Per Åsling (C) är också med på resan. Han säger att Centern under lång tid har jobbat mycket med att stärka landsbygden men att partiet nu måste stämma av med människorna som bor där.

– Vi vill stämma av med människor vilka frågor som behöver prioriteras framöver, säger han och fortsätter:

– Det är viktigt att vi är ute och träffar människor och talar om vad Centerpartiet står för. Det är också viktigt att människor får möjlighet att dela med sig av sina synpunkter.