Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern skyller ifrån sig

Vad är det som händer med Centerpartiet under ledning av Marianne Larm-Svensson?

Annons

Hon och hela Alliansen har deltagit i allt arbete med att ta fram landstingets Hälsovalsalternativ, men helt plötsligt börjar hon skylla ifrån sig som om hon aldrig funnits med i besluten.

Alliansen till och med jublade när beslutet togs i fullmäktige, men nu när hon inser att det är besvärligt för de privata som vill starta eftersom det inte finns tillräckligt med pengar för att de skall kunna driva det hela tillräckligt lönsamt backar hon. Hon och hennes kompisar vill få det att framstå som att Socialdemokraterna och majoriteten i landstinget ensamma utformat det hela för att hindra utvecklingen.

Hon har ju inte vid ett enda tillfälle kommit med något annat förslag, men törs inte längre stå för beslutet – fortfarande utan nya förslag. Hälsocentraler skall drivas med kvalitet och finnas på de platser där människor behöver dem – inte startas bara för att privata vårdgivare har lust med det och för att privata vårdföretag skall tjäna pengar. Det handlar om våra gemensamma skattemedel – inte om försörjning av privata företag.

Eftersom Marianne inte haft andra förslag eller tagit något annat beslut är allt pratande bara munväder.

I och för sig påstår hon att hon vill ändra sättet att ersätta utförarna i kapiteringssystemet. Är det minskat stöd till Hälsocentraler i glesbygd hon vill införa? Är det så att Centerpartiet hellre satsar på vården i Östersund än ute i länet och är det så att vinstdrivande företag är viktigare än kampen om att försöka behålla de hälsocentraler vi har?

B. Karlsson (S) landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel