Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern hukar

Bosse Svensson (C) och Carina Asplund (C) hävdar i LT 5 augusti att jag far med fria (och defensiva) fantasier. Ja, vad man ska kalla era idéer vet jag inte, men särskilt väl förankrade i verkligheten är de inte. Att utgå från realiteter och jobba för att det som redan är planerat överhuvudtaget ska kunna genomföras ser jag istället som ansvarstagande. Jag hävdar med bestämdhet att länets näst största bostads- och pendlingsort, Brunflo, är i stort behov av en säker trafiklösning som gör vardagen mer vettig för alla, både yrkestrafik, bil-, buss- och cykelpendlare. Detta hotas inte bara av för små statliga anslag (som vi alla naturligtvis måste kämpa för att höja), men även av era utspel som väl om något bidrar till den interna konkurrensen i länets utveckling av infrastrukturen. I klartext:

# Gång- och cykelväg längs E14/E45 genom Brunflo samhälle till Opevägen finns endast med i den Nationella transportplanen 2014-2025 inom ramen för förbifart Brunflo. Om den faller finns inga regionala pengar till GC-vägen.

# Gång- och cykelväg längs väg 604 (Annersia – vilken ni osant hävdar att jag prioriterar bort) ligger i topp i Länstransportplanen 2014-2025 och finansieras med den regionala vägpengapotten.

Slutligen – att Centerpartiet inte nämner trafiksituation i Brunflo med en enda stavelse tolkar jag som hukande inför en svår men för länet, Östersunds kommun och inte minst brunfloborna, viktig fråga.

Anders Edvinsson (S), Brunflo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel