Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern behövs för en levande landsbygd

Centerpartiet behövs för att hela Sverige ska leva! Det är vi som har förslagen och viljan att förändra och förbättra! Vi vill jaga utsläppen inte bilisterna. Oppositionen tror att Sverige styrs bäst från Stockholm. Att samma galoscher ska passa alla, i hela landet. Vi tror tvärtom, att mångfald och valmöjligheter är vad folk vill ha och vad hela Sverige behöver!

Vi vet att landsbygden är en resurs och en framtidsbygd. Här finns idéer och initiativkraft att ta till vara. Vi vill vara med och skapa gröna jobb i hela landet. Förnyelsebar energi, som biogas, sol, och vind, ger oss kraft inför framtiden. Vi är stolta över att kunna redovisa att två miljarder nu ska satsas på en innovationsfond för riskvilligt kapital i Norrlands inland. Aldrig har det satsats så mycket pengar på Norrlands inland. Det ger råg i ryggen!

Aldrig har det heller satsats så mycket på våra vägar som idag. Länsväganslaget har ökat med 48 procent och anslaget till enskilda vägar med ca 70 procent. Lägg gärna därtill vårt stora matprojekt, det ger upplevelseturismen och de gröna näringarna en ordentlig skjuts framåt.

De röd-gröna partierna däremot tror inte på frihet, de vill straffa landsbygdsbor. De har lagt förslag om en straffskatt, på i snitt 14 kronor milen på tung trafik, den så kallade kilometerskatten. Och sagt att de vill höja bensinskatten med 49 öre . Det här säger vi i Centerpartiet nej till.

Socialdemokraterna påstår på sin valaffisch att: ”Vi kan inte vänta”. Vi i Centerpartiet vet vad de syftar på: Att vrida klockan tillbaka. Och det är definitivt inte något som gynnar landsbygden.

Carina Asplund,

Karin Stierna,

Micke Westin,

Carina Zetterström,

Yngve Hamberg,

Eva Hellstrand,

Anders Häggkvist ,

Maria Söderberg,

Dan-Olov Westberg, Marianne Larm-Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel