Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cecilia hoppade till Alaska

Östersundsbon Cecilia Larsen åkte bäst i finalen på Piece Of Cake.

Segern innebar att hon får packa både tandborste och pass.

– Förstapriset är en veckas resa till Alaska med helikopterlyft, säger Cecilia Schenk i arrangörsstaben.

I lördags arrangerades snowboardtävlingen Piece Of Cake för första gången. En tävling enbart öppen för damåkare och med ett maffigt prisbord.

– Vi har lyckats få ihop väldigt bra priser tycker jag. Förstapriset är en veckas resa till Alaska med helikopterlyft. Men även de andra priserna tror jag lockar. Vi har smycken, brädor, kläder, säger en nöjd Cecilia Schenk som arrangerade tävlingen tillsammans fyra andra kvinnor.

Åkare från både Sverige, Norge, Finland, Island och Polen(!) ställde upp. Totalt kom 25 åkare till start. Bland dem några av de bästa åkarna i Norden.

Tävlingen gick i Bräckeliftens röda linje. Med tre stora inledande hopp och två rails som avslutning. Först åkte åkarna en kvalsession med hur många åk de ville på förmiddagen. Efter en lunch med grillade hamburgare så gick åtta åkare vidare till final där de fick två åk att visa vad de gick för.

En som gick till final var Cecilia Cavretti, från Örebro men boende i Hemsödal Norge. Hon är egentligen railspecialist.

– Det är en stor tjejtävling. Självklart kommer jag då, säger hon.

Cavretti imponerade med stora trick.

– Det där är helt galet, skrek en entusiastisk speaker efter att Cavretti satt en inverterad 540 med imponerande höjd.

Men det räckte inte till mot regerande svenska mästaren Cecilia Larsen, tävlande för Sälen, men boendes i Östersund där hon läser Sports tech-programmet på Mittuniversitetet.

– Det har gått bra i dag. Åkningen har stämt bra, säger Larsen.

Både Cavretti (3:a) och norska Ingrid Lonar (2:a) satte flera potentiella vinnarhopp. Men de hade inte samma säkerhet som rutinerade Larsen som undvek missar och hoppade stilrent och kan fira hela vägen till Alaska.

Lovande talangen Sara Kostiainen från Messlingen vann ungdomsklassen.

Efter tävlingen avslutade deltagarna med middag och after snowboard nere i Åre by.