Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Castlevania: Lords of the Shadows

(Konami)

Ålder: 16+

Format: Ps3, Xb 360

Genre: Actionäventyr "

Annons

"Lords of the Shadows" har på förhands beskrivits som lite av en nystart för serien och följer därför inte seriens storyline.

Vad som istället är sig likt är att Gabriel Belmont, medlem av Brotherhood of light, ger sig ut i mörka och gotiska miljöer för att bekämpa ondskans furste, beväpnad med en helig piska och ett synnerligen spänstigt plattformshoppande.

Trots att det handlar om ett 3D-spel, så håller det sig ganska nära sina tvådimensionella rötter.

Och i likhet med andra spel i genren (läs "Devil may cry" och "God of War") bjuds det på synnerligen väloljad action, som ger de mest förhärdade hardcorespelarna en rejäl match.

Det finns tyvärr ett antal stötestenar, som vissa mindre lyckade spelmoment och en fast kamera, som då och då, sätter käppar i hjulen under hysteriska bossfajter.

Men på det stora hela är den här 3D-flirten med seriens förflutna en av de mer lyckade uppdateringarna av Konamis älskade vampyrjägarserie.

Jens Höglin