Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Casio Exilim H20G med hybrid-GPS

Nya kompaktkameran Casio Exilim EX-H20G kombinerar GPS med en rörelsesensor för automatisk positionering.

Nya kompaktkameran Casio Exilim EX-H20G kombinerar GPS med en rörelsesensor för automatisk positionering. På den inbyggda världskartan kan man kolla upp exakt var man tagit sina bilder.

Resekompakt. Casio Exilim EX-H20G med inbyggd GPS ska kunna spåra användarens position även om han eller hon befunnits sig inomhus när bilderna tagits. Information om var bilden tagits sparas i kamerans interna minne och visas sedan upp på kamerans inbyggda världskarta. 10 000 sevärdheter finns även de inlagda. Med hjälp av kartan kan man pricka in platser som ska besökas redan innan resa, för att sedan pricka av dem när man väl besökt och fotograferat platsen.

De besökta platserna med tillhörande bilder kan i efterhand länkas samman med program som till exempel Google Earth.

I övrigt bygger Casio H20G vidare på H15 och ger 14 megapixel och vidvinkel motsvarande 24 millimeter i småbildsformatet. Det optiska zoomomfånget ligger på 10x, men kan med funktionen "Single Frame SR Zoom" utökas till 15x optisk zoom med fortsatt hög upplösning. Exakt hur det sker är oklart.

Skärmen är tre tum stor med 460 000 bildpunkter.

Andra halvan av november börjar Casio Exilim EX-H20G säljas på den svenska marknaden. Priset är ännu inte satt.


/Elin Parmhed

Kamera & Bild