Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carolas utredning gjordes av Manpower Hälsopartner

Manpower Hälsopartner AB utförde den utredning av Carola som Länstidningen berättade om i tisdags. Deras vd Carina Reidler säger att hon tycker kritiken känns osannolik:

– Jag ber att få återkomma efter kontakt med tidigare ansvariga i Nynäshamn.

Carola skickades till Nynäshamn på en försäkringsmedicinsk utredning, beställd av Försäkringskassan. Vid utredningen utsattes hon för misstroende och svåra kränkningar. Elisabeth Wellner på Försäkringskassan har kontrollerat avtalen och kommit fram till att utredningen måste ha utförts av Manpower Hälsopartner AB:

– Men från i år har vi inget avtal med dem längre. Det beror inte på att verksamheten kritiserats, utan helt enkelt för att vi behöver färre utredningar med de nya reglerna.

Manpower Hälsopartner AB övertog i november år 2007 "Försäkringsmedicinskt centrum". Denna enhet drevs tidigare av Försäkringskassan, för att bedöma arbetsförmågan hos sjukskrivna. Dessa centrum var belägna, förutom i Nynäshamn, även i Göteborg, Norrköping, Västerås och Tranås. Totalt fanns 140 anställda, vilka också övertogs av Manpower Hälsopartner. Dåvarande vd:n, Anders Hvarfner, var mycket entusiastisk inför den nya uppgiften:

– Vi kommer att jobba i nära samarbete med Försäkringskassan för att ge sjukskrivna de bästa förutsättningarna för att komma tillbaka till arbetslivet, sa han vid intervju.

Anders Hvarfner har inte gått att nå, trots upprepade försök. Manpower Hälsoparters nuvarande vd, Carina Reidler är bestört över kritiken:

– Det var en mycket tragisk artikel att läsa. Jag har mycket svårt att bemöta denna fruktansvärda kritik, när jag inte hört något liknande tidigare. Känns osannolikt för mig. Jag ber att få återkomma efter kontakt med tidigare ansvariga i Nynäshamn.