Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlos mamma om sista samtalet med sonen

Carlos mamma Estrella Pizarro är inne i processen där hennes son ska dödförklaras.

– Det är jättesvårt att dödförklara sin egen son när jag inte vet vad som hänt, säger Estrella Pizarro.

Det är mycket att gå igenom och hanteringen med Skattemyndigheten tar tid.

Hur känns det?

– Dödförklaring är en del av själva försvinnande processen. Men jag gör inte slut med försvinnandet och ovissheten, säger Estrella Pizarro.

Familjen, de närmaste och några goda vänner träffades på en camping i Strömsund den 10 maj i trakten där Carlos sågs sista gången. Tillsammans anknöt de till Carlos liv fram till att han var 22 år.

När hade du sista kontakten med honom?

– Dagen innan försvinnandet, den 9 maj klockan 14. Jag har tänkt väldigt mycket på det samtalet, säger Estrella Pizarro.

– I samtalet sa Carlos att han skulle åka till Tingvalla, jag sa att han inte skulle åka dit. Han kunde inte orientera sig i Tingvallaområdet. Carlos autistiska drag gjorde det svårt för honom att skapa rutiner.

Enligt Estrella Pizarro är det besked hon fått att den tidens tekniska begränsningar gjorde att samtalet inte kunde spåras.

Vad skulle Carlos göra i Tingvalla?

– Han skulle träffa någon som bjudit honom. Man Carlos hade ingen kompis i Tingvalla. Han var väldigt ensam och hade ingen kompis som han kunde hänga med, säger Estrella Pizarro.

Hon säger också att Carlos hade ätit en pizza innan han försvann den där dagen för tio år sedan.

Sedan försvinnandet uppmärksammats fick hon brev från det hon betecknar som nationalister.

– Det stod att vi skulle åka hem och vara tyst. Efteråt har jag funderat om det finns invandrarfientlighet bakom försvinnandet.

Estrella Pizarro har flyttat från Strömsund men när hon träffar folk märker hon hur närvarande Carlos fortfarande är bland invånare där, tio år efter försvinnandet. En tanke återkommer för jämnan, som en klåda som inte går att bli av med.

– Om någon har gjort något med Carlos så måste han eller hon ljuga hela tiden och viga sitt liv åt en lögn som förr eller senare rasar ihop, säger Estrella Pizarro.