Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl-Axel Engman

Carl-Axel Engman, en av de mera framträdande Åreborna - med inte bara sina rötter i Åre utan också sitt livsverk där - har avlidit i en ålder av 84 år.

Annons

Engman var en driftig lokal kraft i en alltmer expanderande turistverksamhet i Åredalen. Han drev bland annat kafé, bageri och taxirörelse, och hyrde under några årtionden ut lägenheter som han låtit uppföra för turistande familjer och grupper, som ville bo nära liftarna och samhällets service i övrigt

Men han var också delaktig i det lokala kulturliv och sociala liv som för en ansvarsfull Årebo var en viktig ingrediens i tillvaron .En tid i styrelsen för hembygdsföreningen och politiskt som företrädare för folkpartiet i kyrkoråd och kyrkofullmäktige.

I unga år var han en lovande slalomåkare, och fick sin fullträff som svensk mästare i slalom 1950 utöver andra topplaceringar i ett antal lagmästerskap.

Carl-Axel hör samman med en del av min barndom, eftersom vi då bodde i samma hus med samma gård och samma lekplatser. Han förblev under hela livet en trofast vän som lämnar stor saknad efter sig, inte bara i den vänkrets som stod honom närmast. För med honom har Åre förlorat ännu en av de få som finns kvar av dem som minns “hur det var då”.

Efterlevande är döttrarna Anna-Clara, Eva-Marie och Bitte med familjer.

Mer läsning

Annons