Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carina Lagerström

Carina Birgitta Lagerström har blivit en ängel i en tidig ålder av 55 år.

Mamma, hustru, dotter, syster, moster, svägerska och vän.

Hon var född i Bergeforsen 1955 och uppvuxen i Ljustorp där hon tidigt kom in i serviceyrket då hon fick jobba på Finamacken som mormor och morfar drev. Det var även där som hon träffade pappa, som övertog macken av morfar. Redan då var hon självständig och en kunnig person. Man behövde inte hjälpa henne att sätta mask på kroken eller starta skotern, för det kunde hon redan.

Mamma och pappa fann varandra och så småningom tog dem sitt pick och pack och flyttade från Y-län till Z-län och bosatte sig på Frösön.

Mamma fick först jobb på Domus. 1984 kom jag till världen, och då var hon mammaledig och sedan jobbade hon som dagmamma och var samtidigt hemma med mig.

1988 började hon jobba på ICA Valhalla och där har hon jobbat sedan dess. Där har hon varit en stöttepelare för kunder, stora som små och även för sina arbetskamrater. Och i och med detta sociala och serviceinriktade jobb så hade hon väldigt många vänner och bekanta, hon hejade på kunder var vi än var. Gick vi på stan och hon hejade på någon så frågade jag jämt "Vem var det där" och till svar fick man rätt ofta "Hon/han brukar komma och handla på affärn."

1990 var det året då husbilen kom in i vår familj. Och med den har vi sett många platser, mest runt i Norden. Mamma älskade Norge med sin natur, sina berg och sina dalar. När hon fyllde 50 fick hon "Världens vackraste sjöresa" i present. Hurtigruten. Oj, vad hon njöt under den resan!

Naturen var hennes stora passion och hon var inte en sådan som var hemma och städade en ledig dag, utan ansåg att dammtussarna fanns kvar, men kanske inte det fina vädret ute.

Så hon var alltid ute och rörde på sig. Åkte långfärdsskridskor, längdskidor och utför på vintern. På sommaren, om hon inte hade något speciellt för sig en dag, packade hon cykelväskan med fika och cyklade en tur runt till exempel Brunfloviken. Man fick ofta mms från hennes cykelturer. Hon älskade även att vara ute och plocka bär och fiska.

Hon älskade fjällen och dess underbara natur och det var där vi befann oss när hon blev sjuk, så hon fick vara på sitt favoritställe med dem hon älskade mest.

Mamma var duktig på att laga mat, handarbeta, sy i skinn och pyssla och dona.

Hon var omtänksam, glimten i ögat och hon var, är och kommer alltid att vara världens bästa mamma.

Jennie