Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina Engstrand

/

Frösöflickan Carina Engstrand, 45 år, avled hastigt då julaftonen var en halvtimme gammal.

Annons

Carina föddes i Dalarna men växte upp på Frösön. Efter avslutad skolgång gav hon sig ut i livet och bodde en tid i Stockholm, innan längtan till Jämtland tog överhanden. Här fanns mamma Monica, naturen och vännerna hon trivdes med.

Carina gifte sig år 1990 med Roger Engstrand och de fick tillsammans dottern Elin. Efter fyra år gick de skilda vägar. Carina var aktiv och händig och snickrade sitt eget köksbord och stickade massor av vantar, sockor och tröjor som hon sålde. Hon trivdes inte med att vara sysslolös och hon hade många olika arbetsuppgifter under sitt liv. Carinas största uppgift och starkaste drivkraft i livet var dock kärleken och omsorgen om dottern Elin, som hon alltid satte i första rummet.

Som den oroliga själ Carina var så flyttade hon ofta och sökte nya upplevelser. Förutom Stockholm prövade hon på att bo i Umeå och på flera olika platser i Jämtland, men hon återvände alltid till Frösön. Carina led av en ärftlig lungsjukdom, och hennes lungkapacitet försämrades efterhand men hon hade ett aldrig sinande glatt humör och en stark kämpaglöd.

Hon arbetade som städledare till för två år sedan, och därefter som arbetsledare på Samhall. I början av förra året flyttade Carina och Elin till Göteborg och den senaste adressen blev märkligt nog Julaftonsgatan. Julresan hem blev alltså Carinas sista resa hem till Frösön.

Vi minns Carina både som den lilla tjejen som trivdes bäst när hon ensam satt i en båt med ett metspö i handen, och som en glad, engagerad och energisk dotter, mor och vän.

Mer läsning

Annons