Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cannelloni med kyckling och svamp

Kycklingcannelloni är en perfekt bjudrätt som uppskattas lika mycket av liten som stor!

Annons

4 personer

Det här behöver du:

1 grillad kyckling

1 gul lök

200 g champinjoner

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk smör

80 g bladspenat

2 dl crème fraiche gourmet Karljohan, timjan, citron

2 dl svecia riven

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

8 färska lasagneplattor

2 msk smör

2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1 tsk salt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar. Skala löken. Hacka lök och champinjoner fint. Stek lök, champinjoner och vitlök i smör ett par minuter. Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar. Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt. Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Receptet kommer från Arla.