Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cannelloni med kyckling och svamp

Kycklingcannelloni är en perfekt bjudrätt som uppskattas lika mycket av liten som stor!

4 personer

Det här behöver du:

1 grillad kyckling

1 gul lök

200 g champinjoner

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk smör

80 g bladspenat

2 dl crème fraiche gourmet Karljohan, timjan, citron

2 dl svecia riven

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

8 färska lasagneplattor

2 msk smör

2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1 tsk salt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar. Skala löken. Hacka lök och champinjoner fint. Stek lök, champinjoner och vitlök i smör ett par minuter. Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar. Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt. Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Receptet kommer från Arla.