Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingen är den största festen

/
  • Lars Englund sitter lättklädd i värmen på sin första och sista Peace & Love-festival. ”Det är oskönt här, det känns inte genomtänkt. Visst är det större än Yran, men inte bättre. Det är alldeles för mycket regler och köer överallt.”Foto: Joakim Rolandsson
  • Linus Falgén, känd från förra årets hultsfredsvimmel, är på plats. ”Jag bestämde mig i söndags, och kom hit i måndags. Jag har inte flyttat mig från campingen sedan dess”, berättar Linus. Förklaringen till varför Peace & Love är bättre än Yran är kort och koncis: ”Här finns ingen Lady Gaga.”
  • Sara Paulsson upplever sin första festival och stortrivs i det fina vädret. Hon är främst här för att se Håkan Hellström och Mandio diao. ”Det är jätteroligt här, jag kommer tillbaka nästa år. Det som är tråkigt när det är så här stort är alla långa avstånd.”
  • Alexander Lund är för andra gången i Borlänge för att uppleva Sveriges största festival. Musiken, umgänget och den ständigt flödande alkoholen uppger han vara anledningen till varför han trivs så bra här. ”Det är bättre än Yran, eftersom det är större. Men man blir lite less på att bara äta bakismat i en vecka.”
  • Mikael Lantz har bilat ner från Östersund för att se Turbonegro och Ratatat. På dagarna när inga band spelar, spenderas den mesta tiden på campingen. ”Det är gött att vara här, men mer än en vecka pallar man nog inte. Det blir lite för mycket. Jag saknar att vara ren och äta riktig mat.”

I Borlänge är festen i full gång i och med den årliga Peace and Love-festivalen.

Annons

Popband och världsartister i all ära, men den största festen är nog på festivalcampingen. Självklart har Jämtland representanter på plats på detta dygnet runt-party.

Annons