Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Campingägarna: "Vi trivs och vill att campingen ska fungera"

En badare klagar på föremål i vattnet. Klagomålet beror troligen på lokala ungdomar som förstört och skräpat ned och som dessutom för oväsen så att gästerna skräms bort:

– Det är tråkigt för vi trivs och vill att campingen ska fungera, säger makarna van Veen.

En man kontaktade Länstidningen och framförde upprörda klagomål mot campingen i Hammerdal:

– Något måste göras åt säkerheten, sa han. En 16-årig pojke blev skadad när det låg en bräda med spik i under vattnet på badplatsen. Och där borde finnas livbojar.

Länstidningen avtalade med mannen och med campingens ägare att träffas och diskutera för att se om man kunde hitta en lösning. Men, trots att mannen själv fick bestämma dag och tid så dök han aldrig upp. När han kontaktades per telefon så sa han att han skulle söka upp campingens ägare senare.

Norbert och Mirjam van Veen som köpte campingplatsen i januari detta år, beklagar att mannen inte kom till dem direkt, så hade de kunnat reda ut problemen. De förstår varifrån brädan med spiken kommit:

– Vi har haft problem med barn och tonåringar som brutit sönder räckena vid badet. Räcken har brutits sönder på tre ställen.

Campingen ägdes tidigare av Strömsunds kommun, och badplatsen användes av allmänheten. Norbert och Miriam van Veen beslutade sig för att badet skulle få fortsätta att vara tillgängligt för alla, under deras första år som campingägare. Man har satt upp skyltar som förkunnar att badning sker på egen risk:

– Det är inga campinggäster som badar, utan det är lokalbefolkningen. Ofta samlas större barn och ungdomar, och det skulle de gärna få göra, men det tråkiga är att de inte respekterar att detta är en campingplats. De dricker öl och kastar burkarna i vattnet eller på marken och för oväsen genom att skrika eller köra mopeder och bilar så att våra gäster blir störda och klagar.

– Vi tycker det är tråkigt, för vi trivs bra i Hammerdal och vi vill att campingen ska fungera till belåtenhet. Och också ha goda relationer till lokalbefolkningen. Vi säger till ungdomarna, så snart vi märker något. Många lär sig av det, men en del lär sig aldrig. Vi önskar också att den som vill klaga vänder sig till oss i stället för till tidningen.