Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Camp ska göra Oviken till mötesplats

Mörkerorientering, poolpartyn, klassresor och överlevnadsläger.

Oviksbygden kan bli den nya naturliga samlingsplatsen för barn och ungdomar.

En vårvinterdag i början av året när Gertrud Abramsson satt i skidstugan i Gräftåvallen kläckte hon idén.

– Jag tittade ut över den vackra naturen och tänkte att det här borde fler barn och ungdomar få uppleva, berättar hon.

– Det finns inte så många företag som anordnar uteaktiviteter för unga och då tänkte jag att vi borde starta ett, fortsätter hon.

Gertrud Abramsson ringde till sin dotter Anna-Sara Carlsson som bland annat arbetat som ledare på Sportcamp i Stockholm där ungdomar får delta i olika lägerverksamheter, lära sig samarbeta och växa som människor.

– Jag var rätt skeptisk till en början, men när jag hade funderat en stund nappade jag på idén, säger Anna-Sara Carlsson.

Gertrud Abramsson och Anna-Sara Carlsson håller just nu på att bygga upp sin verksamhet. Tanken är att det nystartade företaget, som fått namnet Camp Oviksbygden, ska rikta sig till barn och ungdomar som bor både i och utanför länet.

– Det kan vara allt från konfirmationsläger och klassdagar till renodlad lägerverksamhet, säger Anna-Sara Carlsson.

– Aktiviteterna ska förhoppningsvis bidra till att ungdomarna växer och känner att de klarar mer än vad de till en början trodde, fortsätter hon.

Gertrud Abramsson och Anna-Sara Carlsson har så smått dragit i gång sitt företag. Den här veckan anordnar de mörkerorientering för niondeklassare och under hösten kommer ett poolparty att ordnas i bygden.

– Till sommaren hoppas vi kunna dra igång på allvar, med ett stort överlevnadsläger. Konceptet är tv-programmet Robinsson, bortsett från att folk röstas ut, säger Gertrud Abramsson.