Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Calles satsning höll hela vägen

När Johan Olsson och Marcus Hellner saknades var det bara på sin plats att de två andra i silverlaget från skid-VM, Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge och Daniel Richardsson, Hudiksvall placerades sig i topp i Bruksvallarnas premiär, 10 km klassisk stil.

Calle öppnade hårt och ledde klart efter två kilometer, men Daniel var stark mot slutet.

Närmast efter kom överraskande långloppsspecialisten Jimmie Jonsson, Axa, och hemmasonen Lars Nelson, som tävlar för Åsarna. Bäste utlänning var fransmannen Jean Marc Gaillard på en femteplats.

Anders Södergren var förkyld och startade inte. Många var överraskade över Daniels fina prestation, med tanke på korsbandskadan i sommarens olycka, är en kamrat förolyckades.

Men Daniel själv tyckte han att det var som väntat:

– Det har känts bra på träningen och jag har hela tiden trott att jag skulle komma igen efter skadan. Men än så länge har jag inte kört så mycket tempo och intervaller, så snabbheten saknas, förklarade Daniel.

– Under rehabiliteringen har det blivit litet mer styrketräning och jag känner mig betydligt starkare. Det får jag nog nytta av i stakningen, men OS-banorna innehåller kanske inte så mycket av det.

Segraren, som var en av Sveriges jämnaste deltagare i VM, var nöjd med sin dag:

– Jag öppnade kanske litet för hårt. Det straffade sig på slutet, sa han.

Marginalen blev sex sekunder och var annars som mest 16 sekunder till Daniel.

Lars Nelson, Åsarna, var alltså fyra, ungefär som i fjolårets premiär, och vill nog slåss om OS-biljetterna. Han hade några av konkurrenterna om biljetterna bakom sig.

Teodor Peterson, Åsarna, gjorde ett av sina bättre distanslopp och blev tia efter bra avancemang. Klubbkompisen Tiio Söderhielm hade motsatt utveckling och var sex sekunder efter. Unge Carl Quicklund kom på 24:e plats och Åsarnas juniorförvärv Simon Lagesson var 27:a 1.17 efter segraren, inte så mycket på en mil.

Jerry Ahrlin kom, Brunflo kom på 30:e plats i det rekordstora fältet med nästan 200 startande. ÖSK:s Erik Söderström Melin var tätt efter och Åsarna-junioren Jens Burman var också bara en och en halv minut efter dagens segrare. Men milen var inte speciellt tung.