Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Call of Juarez: Bound in Blood Hyggligt actionspel i Westernmiljö

/
  • I det nya westernspelet Call of Juarez: Bound in Blood är det flinka revolvermän som tar plats i en förutsägbar story. Enligt Jens Höglin är det ett helt okej spel i en genre där det inte släpps mycket nytt material.

(Techland/Ubisoft) Ålder: 16+ Format: Xb 360 Genre: Westernskjutare

Annons

Betyg: 3 Westerngenren är inte alltför vanlig i dagens spelutbud, men i den polska förstapersonsskjutaren Call of Juarez: Bound in Blood byts högteknologiska vapen ut mot gamla hederliga revolvrar, gevär och dynamitgubbar.

Storyn, som är oväntat välskriven, kretsar kring familjen Mc Call som slits sönder av det Amerikanska inbördeskriget och jakten på Juarez mytomspunna guld.

De två spelbara Mc Call-bröderna är naturligtvis flinka revolvermän som kan utföra regelrätt akrobatik med skjutjärnen. Jobbar du upp en fokus-bonus så kan du ta ut ett helt kompani nordstatare med en enda salva i ett slags bullet time-läge.

Grafiken ser ganska bra ut, men på vissa håll skiner det igenom att det här är ett omarbetat pc-spel som fått sig en ansiktslyftning.

Man kan heller inte säga att det är revolutionerande på något sätt. Man får ett hyggligt actionspel, med lite styltig kontroll, och med ett gäng trevliga onlinelägen där du kan råna banker och drabba samman med kompisar på nätet.

Svårighetsgraden ligger snäppet över medelspelet, vilket känns positivt. Det är numera ganska sällsynt att du stöter på patrull redan under de första banorna, men Call of Juarez: Bound in Blood ger en faktiskt lite att bita i.

Ska man sammanfatta spelet är det lätt att dra paralleller till gamla westernmatinéer. Man vet vad man får – underhållning utan några större överraskningar. Du kommer att ha skoj under resans gång, men det är inget man kommer att minnas som någon milstolpe i framtiden.

Mer läsning

Annons