Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cajungryta

Cajungryta med kräftor och pumpa, som i Louisiana. Blanda heta korvar och skaldjur i samma gryta och variera chilipeppar efter egen smak.

Annons

8 portioner

350 g kräftstjärtar

2 chorizokorvar

cirka 800 g pumpor

4 gula lökar

1 msk smör

1 tsk chilipulver

1 tsk salt

2 burkar vita bönor à 400 g

2 burkar hela tomater à 400 g

4 dl lätt crème fraiche

färsk timjan

Skär korven i skivor och pumpan i tärningar. Skala och klyfta löken. Fräs allt i smör i en gryta. Tillsätt peppar, salt, bönor, tomater med spad och crème fraiche. Låt allt koka några minuter. Rör i kräftstjärtarna. Strö över timjan. Serveringsförslag: Servera med vitt bröd och sallad. Tips: 2 burkar vita bönor à 400 g kan bytas ut mot 8 dl hemkokta vita bönor. Receptet kommer från Arla.