Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cajungryta

Cajungryta med kräftor och pumpa, som i Louisiana. Blanda heta korvar och skaldjur i samma gryta och variera chilipeppar efter egen smak.

8 portioner

350 g kräftstjärtar

2 chorizokorvar

cirka 800 g pumpor

4 gula lökar

1 msk smör

1 tsk chilipulver

1 tsk salt

2 burkar vita bönor à 400 g

2 burkar hela tomater à 400 g

4 dl lätt crème fraiche

färsk timjan

Skär korven i skivor och pumpan i tärningar. Skala och klyfta löken. Fräs allt i smör i en gryta. Tillsätt peppar, salt, bönor, tomater med spad och crème fraiche. Låt allt koka några minuter. Rör i kräftstjärtarna. Strö över timjan. Serveringsförslag: Servera med vitt bröd och sallad. Tips: 2 burkar vita bönor à 400 g kan bytas ut mot 8 dl hemkokta vita bönor. Receptet kommer från Arla.