Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(C) täcker täckningen

Centerpartiet arbetar intensivt för att förbättra mobiltäckningen i hela Sverige. Redan 2011 bjöd vi in Telia Soneras vd Lars Nyberg till länet eftersom många mobilanvändare rapporterat att mobiltäckningen inte lever upp till operatörernas löften.

Representanter för Telia Soneras ledningsgrupp besökte Bräcke kommun 2011. Det visade sig med all önskvärd tydlighet att ledningen hade ett Stockholmsperspektiv och inte hade förstått hur dålig funktionen var på den jämtländska landsbygden. Resan resulterade i att konkreta åtgärder vidtogs och nya resurser satsades för att förbättra telekommunikationen. En uppföljande resa skedde 2012.

Täckningen är fortfarande dålig och det är oacceptabelt. Därför har IT-minister Anna-Karin Hatt skärpt tonen mot operatörerna. Resultatet är att de nu kraftigt ökar sina investeringar för att bygga ut mobilnäten. Tele2 och Telenors nya miljardsatsning innebär att antalet basstationer i Jämtlands län ökar med hela 88 procent.

Förra året gav regeringen även i uppdrag till Post- och Telestyrelsen att göra stickprovsmätningar och kontrollera hur täckningskartorna stämmer med verkligheten. Förslag till en långsiktig nationell plan för bättre mobiltäckning ska överlämnas till IT-ministern och regeringen i början av mars i år.

Centerpartiets fokus är att vi i Sverige ska få allt bättre mobiltäckning. Vi är beredda att diskutera med var och en som har konkreta, konstruktiva förslag för hur vi ska nå dit.

Per Åsling (C), Yngve Hamberg (C), Marina Mellgren (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel