Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C beredda att ta över regionen

Det är ett år kvar till valet och det är hög tid att börja fundera över framtiden i Region Jämtland Härjedalen.

Centerpartiets vill se en nära sjukvård där Hälsocentralerna är vårdkedjans sammanhållande länk och där Jämtar och Härjedalingar ges mer inflytande över sina liv i alla skeden.

Vi vill genom ny teknik ge hälsocentralerna ett utökat ansvar. Fler undersökningar och behandlingar ska ske direkt på Hälsocentralerna. I Jämtland Härjedalen ska vi inte behöva åka över 20 mil och sitta och vänta en hel dag på ett centralt sjukhus. Det är omodernt.

Vi vill ge en ökad kvalitet och trygghet för den enskilde och minska kostnaderna för ett centralt sjukhus.

I dag har vi genom hälsovalet alternativa utförare inom vården, men Regionen består av så många fler verksamheter. Vi vill främja, stimulera och stödja alternativa driftsformer i fler verksamheter. Det ger Region Jämtland Härjedalen en mer hållbar ekonomi.

Vi vill att Region Jämtland Härjedalen ska vara en arbetsgivare där inflytande, delaktighet, öppenhet och förmåga att tänka i nya banor stimulerar personalen.

Här är ledarskapet oerhört viktigt. Ökad tilltro till personalen, deras kunskap och förmåga att lösa problem är nycklar till framgång. Politiker ska ge chefer verktyg att bedriva verksamheten i en god arbetsmiljö.

Målet är att varje medarbetare förutom att trivas på sin arbetsplats även ska rekommendera regionen som arbetsgivare. Det är viktigt för oss i Centerpartiet att, som politisk ledning, tillsammans med personalen, utveckla

Regionen till en attraktiv arbetsgivare.

Vi vet att en lyhörd attraktiv arbetsgivare slipper höga kostnader av tillfälligt inhyrd personal i form av till exempel stafettläkare och sjuksköterskor.

När Socialdemokraterna och Moderaterna gick i ”regionkoalition” 2015 så var det med stora ord de lovade att ordna upp Regionens ekonomin till 2018.

Nu är det ett år kvar till valet och inget har förändrats. Det ekonomiska läget är ytterst allvarligt eftersom vi fortfarande ligger kvar på ett stort underskott.

Vår slutsats är att trots lovord så saknar Socialdemokraterna och Moderaterna politiska muskler för att lösa regionens stora ekonomiska problem.

Därför tycker vi att det är dags för ett nytt handlingskraftigt ledarskap i Region Jämtland Härjedalen 2018, och vi är redo!

Eva Hellstrand, gruppledare

Elin Lemon, oppositionsråd

Centerpartiet i Region Jämtland Härjedalen

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel