Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C behövs i storstan också

Debattören Rune Lanestrand fortsätter sitt korståg mot Centerpartiet med en debattartikel i Länstidningen den 27 juli.

Annons

Det är sorgligt att Lanestrand lånar sig till den typ av ryktesspridning och retorik som i vanliga fall brukar spridas från Socialdemokraternas PR-konsulter på Sveavägen i Stockholm. Centerpartiet ska misstänkliggöras för att vi numera även finns i Stockholm. Men varför ska Centerpartiet vara det enda parti som inte får finnas även i Stockholm?

I Stockholm är Centerpartiet, till skillnad från exempelvis Socialdemokraterna, ett parti som står upp för utveckling i hela landet. Vi tror på företagande och företagsamma människor som motorn i samhällsutvecklingen. Nya företag ger nya jobb i hela Sverige.

Vi ser sambandet mellan en levande landsbygd och klimatsmart mat i butikerna på Södermalm. Vi försvarar behovet av rörlighet och transporter. När Miljöpartiet vill chockbeskatta bilen och införa kilometerskatt så talar vi hellre om miljöbilssatsningar – att bekämpa utsläppen istället för bilen. När Socialdemokraterna klagar över att stockholmarna får vara med och självfinansiera Förbifart Stockholm med trängselskatten så talar vi om behovet av vägar och järnvägar i hela Sverige.

Centerpartiet har alltid haft och kommer alltid att ha en stark förankring på landsbygden och bland småföretagare.

Det är själva utgångspunkten i den politik vi har i hela Sverige. Det är en politik som jag är stolt över och försvarar även som centerpartist i Stockholm.

Per Ankersjö, ordförande i Stockholmscentern

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel