Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C behövs i storstan också

Debattören Rune Lanestrand fortsätter sitt korståg mot Centerpartiet med en debattartikel i Länstidningen den 27 juli.

Det är sorgligt att Lanestrand lånar sig till den typ av ryktesspridning och retorik som i vanliga fall brukar spridas från Socialdemokraternas PR-konsulter på Sveavägen i Stockholm. Centerpartiet ska misstänkliggöras för att vi numera även finns i Stockholm. Men varför ska Centerpartiet vara det enda parti som inte får finnas även i Stockholm?

I Stockholm är Centerpartiet, till skillnad från exempelvis Socialdemokraterna, ett parti som står upp för utveckling i hela landet. Vi tror på företagande och företagsamma människor som motorn i samhällsutvecklingen. Nya företag ger nya jobb i hela Sverige.

Vi ser sambandet mellan en levande landsbygd och klimatsmart mat i butikerna på Södermalm. Vi försvarar behovet av rörlighet och transporter. När Miljöpartiet vill chockbeskatta bilen och införa kilometerskatt så talar vi hellre om miljöbilssatsningar – att bekämpa utsläppen istället för bilen. När Socialdemokraterna klagar över att stockholmarna får vara med och självfinansiera Förbifart Stockholm med trängselskatten så talar vi om behovet av vägar och järnvägar i hela Sverige.

Centerpartiet har alltid haft och kommer alltid att ha en stark förankring på landsbygden och bland småföretagare.

Det är själva utgångspunkten i den politik vi har i hela Sverige. Det är en politik som jag är stolt över och försvarar även som centerpartist i Stockholm.

Per Ankersjö, ordförande i Stockholmscentern

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel