Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byte av personal under överfallslarm kritiseras

Enligt en tillbudsanmälan hos polisen kan det vara omöjligt att komma i kontakt med länskommunikationscentralen i Östersund i uppåt tio minuter, i samband med skiftbyte av personal.

Den händelse som omnämns i tillbudsanmälan handlar om en patrull åkte till ett hotell i Åre på ett överfallslarm. Patrullen sökte kontakt utan få svar från länskommunikationscentralen.

Väl framme konstaterades tämligen snabbt att det handlade om ett falsklarm, men händelsen klassificeras som allvarlig.

Försöken att avrapportera falsklarmet via telefon pågick i 6-10 minuter utan att polispatrullen fick kontakt med länskommunikationscentralen, LKC.

Den förklaring som gavs var att det hängde ihop med ett skiftbyte.

– Anmärkningsvärt att man kan byta personal på LKC under tiden en patrull är på ett överfallslarm, enligt polisens uppgifter i rapporten.

– Hade detta varit ett skarpt larm och patrullen hade velat komma i omedelbar kontakt med LKC så hade skiftbytet inneburit stora problem för patrullen och dennes säkerhet.