Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bykamp drog storpublik

Årets bykamp avgjordes på måndagskvällen och Vemhån blev mästare i den prestigefyllda tävlingen.

Arrangemanget med Lillhärdals bykamp lockade som vanligt storpublik. 650 inlösta och därtill ett stort antal unga som hade fri entré gjorde att uppskattningsvis 1 100 personer fanns på Solberga för att se Ytterberg, Lillhärdal, Lofsdalen, Sveg, Älvdalen och Vemhån göra upp i ett antal knäppa tävlingsmoment.

– Det är starkt att hitta på så många konstiga tävlingar, berömmer Magnus Proos, ankare i det alltid favorittyngda Svegslaget.

Nu tog det stopp i semifinalen för Sveg och där åkte även Lofsdalen ut. Fjolårsmästarna Lillhärdal samt Ytterberg missade innan semifinalen och titelkampen avgjordes mellan Vemhån och Älvdalen, två lag som mötte varandra två gånger innan finalen och båda gångerna var det en jämn historia som vanns av Älvdalen. I finalen blev rollerna ombytta.

– Äntligen fick jag vara med och vinna, kommenterar Kenneth Westfält, bykampsveteran i Vemhån.

Att Vemhån vann får anses som rättvist för i tävlingsmomenten var de mycket duktiga. Laget fick däremot väldigt låt poäng för sin utklädnad.

– Vi har gett upp det tävlingsmomentet, jag tror att vi har blivit sist nästan vartenda år, säger Westfält som i laget hade med sig de väldigt duktiga idrottstjejerna Ida Westfält, Michaela Bäckström och Mariell Bodin samt de stabila gubbkompisarna Staffan Nilsson och Hans Dahlström.