Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggstart planeras till våren 2015

Konturerna klarnar runt utbyggnaden av Sporthallen.
– En stor utmaning är den båge som ska placeras på taket, säger Bo Jonsson.

Jonsson är projektledare för projekteringen och projektledningen har haft ett första möte. Ett informationsmöte med berörda idrotter hålls under tisdagen.

Där ska alla skisser visas upp och det ska även redogöras för tidsplanen.

– Vi är bara i början av projekteringen. Nu kommer projektet att rulla på. Nästa möte är 5 juni. Vår förhoppning är att det ska vara färdigprojekterat i slutet av november. Sedan skickar vi ut förfrågningunderlag för upphandling av entrepenör, berättar Bo Jonsson.

Målet är att den upphandlingen ska avgörs i januari.

– Om allt går på räls kan vi ha byggstart i mars-april. Men vi räknar med att det kan bli problem, det blir det alltid. Huvudsaken är att det inte uppstår stora problem på vägen.

Hur ser du på bygget av Nya Sporthallen?

– Det är spännande att anta utmaningen att sy ihop alla viljor och önskemål, men också att lösa tillbyggnaden över den befintliga hallen, där vi kommer att yfta av yttertaket. Konceptet med ën båge som bär upp taket kommer att bli effektfullt och spännande.

Bågen lär kunna bli ett riktigt landmärke – eller?

– Ja, samtidigt är det en stor utmaning att lyfta bågen på plats.

Gör ni det som avslutning på hela bygget?

– Intentionerna är att göra tvärtom, att sätta dit bågen väldigt tidigt. Men det kommer att krävas ett gediget konstruktionstänk.

Den utsedda arktektfirman har en nyckelroll för arenan. Det går dock inte att ta ut svängarna alltför mycket.

– Det finns ett fullmäktigebeslut på hur arenan ska se ut. Vissa mindre justeringar kan det bli längs vägen, men inga större.

Jämtland Basket hoppas att ytterväggen blir kvar så länge som möjligt för att klubben ska kunna tänja ut tiden för träning och spel i Sporthallen.

– Vi har naturligtvis en vision här, men det är för tidigt att säga något. Vi jobbar med en arbetshypotes, men allting är beroende av många saker, säger Bo Jonsson.

Enligt tidsplanen ska Nya Sporthallen kunna vara klar våren 2016.