Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggnads har visst förhandlat med arbetsgivaren

Svar till Staffan Sjömark, Sveriges byggindustrier.

Byggnads har träffat Sveriges Byggindustrier (BI) ett stort antal tillfällen. Varslet är helt nödvändigt för att komma till rätta med framtidens utmaningar, då BI konsekvent förhalat förhandlingarna.

Vi har tidigare uttryckt oro för att BI skjutit på de viktiga framtidsfrågorna och istället lagt allt fokus på makten över lönebildningen Byggnads har genom hela avtalsrörelsen lyft frågorna om ordning och reda på byggarbetsplatserna. Det handlar om ett vässat huvudentreprenörsansvar för att råda bot på lönedumpning och osäkra arbetsplatser. Vi har även arbetat för en seriös och konkret satsning på att välkomna såväl kvinnor, ungdomar och nyanlända till byggbranschen. Tyvärr ser vi att även här har BI enbart pratat lönefrågor.

Ansvaret vilar tungt på BI för att vi ska komma vidare.

Byggare Bob

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel