Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggfirmor kraftsamlar för att stoppa fuskare

Svartjobb, rotavdrag och byggfusk. Det var temat när byggföretag samlades på Östersundstravet i går för att informera oroliga kunder.

– Vi måste försöka bemöta det som visas på TV med fuskbyggande. Folk är livrädda, säger Staffan Sjömark.

För första gången går konkurrerande företag inom byggindustrin samman för att få ut sitt budskap: Det finns även seriösa hantverkare.

– Folk drar sig för att handla av byggfirmor, med all rätt. säger Staffan Sjömark, chef för bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier i Östersund.

Staffan Sjömark har tagit initiativet till informationsdagen. Enligt honom kommer snickare i länet i kontakt med många oroliga kunder.

– När de lämnar ett projekt får de höra att kunden är lättad och att det funnits en stor oro, säger han.

I samarbete med Östersundstravet hoppas Sveriges Byggindustrier på att nå ut till kunder och förbättra branschens rykte. I går deltog elva medlemsföretag. Även Skatteverket fanns på plats för att framför allt informera om rotavdraget och svartarbete.

– Det nya är att visa att det är en seriös bransch. Alla på en arbetsplats ska till exempel ha en giltig legitimation, ID06, säger Staffan Sjömark.

Tomas Holmstrand, Bragator hus och mark ab, var en av deltagarna under lunchtravet. Han tycker att det är viktigt att kunder tänker på att kolla upp referenser på firmor.

– Nöjda kunder hör av sig, säger han.