Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget tar över Dippan

Bygget-ägarna TMN i Åre AB har köpt Dippan, som byter namn till Verandan Åre. Wallmans flyttar in i Holiday Club.

Annons

Stora förändringar är på gång i Åres nöjesscen till vintern sedan familjen Sune Malmström nu sålt sitt Åreinnehav, Hotell Åregården och Diplomat. LT har tidigare berättat om Malmströms försäljningsplaner och att innehavet förmodligen skulle säljas i delar.

Fastigheten och rörelsen Dippan köptes av TMN i Åre AB, det bolag som sedan 2003 drivit Åres innekrog Bygget. Affären blev klar den 2 september och Tobbe Larsson, som står bakom TMN tillsammans med Niklas Edbjörk och Marianne Larsson, är jättenöjd.

- Vi kommer att driva det lite som ett komplement till Bygget. Vi kommer att satsa mer på afterski som ju är jättestort, sportbar sju dagar i veckan och vid större helger kommer vi också att ha mycket arrangemang. Vi förväntar oss även mycket bokningar av grupper och företag, säger Larsson.

Bygget kommer man att köra vidare som vanligt.

- Vi breddar verksamheten helt enkelt, det känns jätteroligt och spännande, säger Larsson.

Vid säsongsstart i december öppnar nya Verandan Åre. Wallmans, som tidigare huserat i Dippan, blir kvar i Åre men flyttar in i Holiday Club.