Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget ska gå fort

Bygget av Mötesplats Oviken är i gång. Nu är det meningen att det ska gå undan.

– Det är inte ofta ett sådant här projekt byggs på nio månader, säger Linnéa Andersson, projektledare.

Den 15 december är det meningen att bygget av Myrvikens nya allaktivitetshall ska vara klart. Om allt går som det ska är det invigning i januari.

– Först ska det vara en slutbesiktning som ser att byggnationen följer alla krav, sedan måste byggnadsnämnden ge sitt godkännande, säger Linnéa Andersson.

Bygget har blivit nio miljoner dyrare än det först var tänkt – 34 miljoner i stället för 25.

– Hallen ritades om i fjol höst. Efter det gjordes ingen ny beräkning. När vi öppnade anbuden visade det sig att det hade stigit med nio miljoner. Det är svårt att säga vad det beror på. Till viss del är det på grund av att det är så kort tidsfrist, jag skulle tro att större delen av kostnaden ligger där, säger Linnéa Andersson.

Anledningen att bygget ska vara klart på bara nio månader är att Mötesplats Oviken har fått tio miljoner i bidrag från Tillväxtverket.

– Deras pengar ska vara redovisade senast den 31 december. Det innebär att alla kostnader måste vara förbrukade då, säger Linnéa Andersson.