Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget i Ladängen försenat

Bygget av den nya skidbacken och liften vid Ladängen är försenat. Med stor sanno- likhet kommer anläggningen inte att öppna i vinter.

Annons

Tanken är att det återigen ska åkas skidor i Ladängen, som LT tidigare skrivit. Förutom att få till en skidbacke och lifthus ska det byggas en släplift, sättas upp belysning och byggas parkeringsplatser. Men projektet ligger efter i tidsplanen. Anledningen är bland annat att upphandlingen om lifthus och markberedning måste göras om efter att det blivit för dyrt.

– Vi har inte kommit så långt än. Projektgruppen måste ha en dialog och diskutera alternativen för underlaget till en ny upphandling, säger Liselotte Johansson, Östersunds kommun.

Kultur- och fritidsnämnden har ett sammanträde 22 september, fram till dess ska förslag till frågeunderlag inför upphandling och en uppdaterad tidsplan för projektet presenteras.

– Vi kommer arbeta med upphandlingen under hösten. När snö och kyla kommer så går det inte att göra markarbeten därför är det troligt att i stället blir byggstart till våren, säger Liselotte Johansson.