Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget i Ladängen försenat

Bygget av den nya skidbacken och liften vid Ladängen är försenat. Med stor sanno- likhet kommer anläggningen inte att öppna i vinter.

Annons

Tanken är att det återigen ska åkas skidor i Ladängen, som LT tidigare skrivit. Förutom att få till en skidbacke och lifthus ska det byggas en släplift, sättas upp belysning och byggas parkeringsplatser. Men projektet ligger efter i tidsplanen. Anledningen är bland annat att upphandlingen om lifthus och markberedning måste göras om efter att det blivit för dyrt.

– Vi har inte kommit så långt än. Projektgruppen måste ha en dialog och diskutera alternativen för underlaget till en ny upphandling, säger Liselotte Johansson, Östersunds kommun.

Kultur- och fritidsnämnden har ett sammanträde 22 september, fram till dess ska förslag till frågeunderlag inför upphandling och en uppdaterad tidsplan för projektet presenteras.

– Vi kommer arbeta med upphandlingen under hösten. När snö och kyla kommer så går det inte att göra markarbeten därför är det troligt att i stället blir byggstart till våren, säger Liselotte Johansson.