Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget av ny skidbacke skjuts upp till nästa vinter

Inför den kommande vintersäsongen hinner inte den nya skidbacken vid Ladängen att bli klar.

– Om det inte uppstår några stora komplikationer ska skidbacken vara klar till vintern nästa år, säger Liselotte Johansson, Östersunds kommun.

Anledningen till förseningen är att de anbud som kommit in till upphandlingarna har varit för dyra. Anbuden på liften som ska byggas och belysningen som ska bytas ut i Gustavsbergsbacken höll sig inom budgeten. Men markarbetet med två nya nedfarter, lifthus, belysning och snötillverkningssystem gick långt över kommunens planerade budget för projektet.

– Vi ska se över förfrågningarna och göra en ny upphandling till vintern då vi tror att det kommer att vara mer gynnsamt, säger Liselotte Johansson.

Liselotte Johansson tror inte att de nya lägre anbuden behöver innebära en försämring av den nya skidbacken.

– Det här ska bli en fungerande anläggning och då behöver vi ha ett bra liftsystem till exempel. Men det kan finnas andra tekniska detaljer som kanske kan göras annorlunda för att få ned priserna.

Kommunen kommer även att göra en konsekvensanalys för att gardera sig mot eventuella försämringar.

– Tidsmässigt ska det här inte vara några problem för oss att hinna klart till vintern 2011/2012. Vår förhoppning är att byggstarten ska bli nu till våren, säger hon.

Belysningen i Gustavsbergbacken kommer att bytas ut till i höst som planerat och vara klar till årets vintersäsong. De nya armaturen kommer att kunna ställas in efter vad backen ska användas till.

– Förut har det bara varit en slags belysning i backen. Nu kommer den att bli miljövänligare, eftersom vi kommer att kunna höja och sänka belysningen beroende på om det är tävling, träning eller enbart till dekoration, säger Liselotte Johansson.