Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygger välkomstskyltar

Idamic i Sveg har fått ett arbete modell större. De ska nämligen göra kommunens nya välkomstskyltar.

Det snickras för fullt i det som en gång var Berners utställningshall för nya bilar. Nu har Idamic hyrt in sig i lokalerna för att producera välkomstskyltar som beställts från Härjedalens kommun.

– Kommunen har ett nytt designprogram och det vi ska göra nu är stora välkomstskyltar som ska sitta vid infarterna till Härjedalen, berättar Bengt Carlström som är instruktör på Idamic.

I designprogrammet ingår allt från jätteskyltarna, vilka är 4,5 meter höga och drygt 3 meter breda, till små skyltar som ska sitta på fastigheter.

– Jag vet inte om vi kommer att få fler uppdrag utöver välkomstskyltarna, men det är ju möjligt att vi får vara med och göra de mindre också, säger Carlström.

Att bygga välkomstskyltarna är ett spännande arbete.

– Vi får vara med och göra något från grunden och sedan ska det bli roligt att få se det färdiga resultatet, säger Mikael Jernström.

Den första skylten är nu färdigbyggd och håller på att målas upp i de noga utvalda färgerna som ska vara kännetecknet för Härjedalens nya design.

– Vi kommer att ha jobb fram till jul med välkomstskyltarna då de ska vara färdiga, sen ska de sättas upp till våren, berättar Bengt Carlström som har fem-sex personer sysselsatta med skylttillverkningen.