Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygger tillfällig polisstation på området

/
  • Polisens Yranfilial öppnar i dag vid korsningen Köpmangatan-Törnstensgränd.Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Årets Storsjöyra går i för­­ändringens tecken. Nya krogar på stråket. Nya regler för Yrancampingen. Nytt Stortorg. Och ny ”polisstation”.

Annons

När polisen flyttade upp till Fyrvalla innebar det att det inte längre går att promenera in med omhändertagna personer på polisstationen under Storsjöyran.

Därför kommer i stället en tillfällig uppsamlingsplats att byggas upp vid korsningen Köpmangatan och Törnstensgränd alldeles bredvid det gamla polishuset.

En lokal har tillfälligt hyrts och ett event-tält kommer att ställas upp. I eftermiddag är det tänkt att allt ska vara klart.

– Det kommer att vara klart vid fyra-femtiden, säger närpolischef Patrik Fillén, som haft ansvaret för att fixa den tillfälliga uppsamlingsplatsen för polisen.

Man skulle kanske kunna tro att länspolismästare Stephen Jerand surat ihop för att polisstationen flyttats upp. Att det skulle innebära sämre möjligheter att hålla koll på besökare som kanske fått för mycket innanför västen.

Tvärtom så tycker han att det nya upplägget innebär bättre översikt och kontroll på gripna personer.

– Tidigare kunde det bli väldigt mycket folk inne på stationen. Det slipper vi nu, säger Stephen Jerand.

Tanken är att den tillfälliga stationen ska fungera som sorteringsplats för alla som omhändertas under Storsjöyran. Stationen kommer att bemannas av personal både från polisen och socialtjänsten i Östersund.

– De som är minderåriga går vidare till det sociala, säger Stephen Jerand.

Vuxna slussas vidare upp till polisstationen på Fyrvalla.

– Det kommer vara en buss som kommer att gå i mellan, säger Stephen Jerand.

Mer läsning

Annons