Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygger Åres första paintballpark

Åre har mycket men ingen paintballpark. Men det kommer att ändras snart för redan i september hoppas Aydin Haressi ha sin toppmoderna woodsballbana klar i Nylandsböle söder om Ristafallet.

Aydin Haressi har bott i Åre i fyra år, och när han räknar upp alla ställen han jobbat på låter det som en urtypisk säsongstillvaro. Men nu satsar han på något helt eget, en riktigt modern paintballpark, en så kallad woodsballbana, vilket betyder att den ligger i skogen med en massa träd, stubbar och mossiga högar att gömma sig bakom.

Idén har Aydin haft länge men det var inte helt lätt att hitta ett lämpligt område. De flesta markägare ville inte arrendera ut sin skog till ett sådant syfte. Men det ville P-G Holmström gärna och när han kontaktade Aydin på Facebook för två veckor sedan var saken klar. De kom snabbt överens och så kunde både planering och röjningsarbete börja.

Och nu är det full fart framåt sedan byggnadsnämnden gett positivt besked.

– Vi var där nu på morgonen och det var inte bara två tummar upp utan fyra, säger Aydin med ett jättebrett leende.

Det är inget litet jobb som görs: träd ska tas bort, jordhögar byggas, lastpallar bäras ut och omvandlas till barrikader. Allt för att det ska bli en bra arena för två paintballag att utkämpa sina slag. Men Aydin har fått förstärkning av sin yngre bror Arian, som nyligen flyttat upp från Kalmar och nu tillbringar de långa arbetsdagar tillsammans i parken.

Medan Aydin berättar går Arian runt med sågen och tar bort varje vass gren han ser. Allt man kan sticka sig på ska bort.

– Det är viktigt med säkerheten, vi vill inte att folk ska skada sig, säger han.

Det är ingen billig investering, mellan 70 000 och 100 000 kronor kommer de att behöva plöja in i projektet till att börja med. Men så räknar de också med att ha det senaste och bästa i form av markörer, hjälmar och annan utrustning. Planer finns även på att utöka med en så kallad speedballbana längre fram. Men första etappmålet är alltså att kunna öppna woodsballbanan i slutet av september.

På öppningsdagen ska det vara drop in för alla som vill komma.

Vilken målgrupp riktar ni er till?

- Alla, från 14 år och upp, vi vill inte utesluta någon, säger Aydin.