Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggeleverna gör unik skidbod till grundskolan

Gymnasiets byggprogram bygger en skidbod till grundskolan. En unik bod, och dessutom första gången man hjälps åt på detta sätt, men inte sista, tror rektorn:

– Det känns bra när eleverna bygger något som blir kvar i bygden.

Hjalmar Strömerskolans elever, på BP 3, håller just nu på att bygga en väldigt vacker friggebod. Dörren är ett riktigt konstverk, med en otroligt avancerad stjärndekor. Den som någon gång provat att foga ihop snedsågade bräder häpnar. Gångjärnen är designade av byggeleverna och har tillverkats av industriprogrammet:

– Det är tjejerna som har ritat gångjärnen, och killarna har ritat dörren, säger Aslak Doberck, lärare på byggprogrammet.

Förutom att denna vackra byggnad är speciell, så ska den enligt planerna sättas upp vid Vattudalsskolan, vilket är unikt. Det är första gången som grundskolan och gymnasieskolan hjälper varandra på detta sätt.

Vattudalsskolans rektor Mats Zetterlund har inte själv sett friggeboden ännu, men är medveten om att den är på gång:

– Vi har saknat någonstans att förvara skidor, och då väcktes idén att be byggprogrammet tillverka en skidbod åt oss.

Unik design, konstnärligt utformat, välbyggt och dessutom billigt, då man endast behöver betala materialet. Det är troligen inte sista gången som grundskolan beställer jobb av gymnasieskolan:

– Det känns bra för skolan när man kan hjälpas åt, och det måste också kännas bra för eleverna att få bygga något som blir kvar i bygden.