Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villapriserna kraftigt uppåt i Jämtland

Prisökningen på småhus i Jämtlands län har varit den högsta i hela landet under tredje kvartalet i år.

Annons

Jämfört med föregående kvartal steg villapriserna i länet med hela elva procent under perioden juli-september.

Under tredje kvartalet såldes/köptes 170 småhus i länet till ett medelpris av 1 069 000 kronor. Det är alltså en ökning med elva procent jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal i fjol har priserna också ökat kraftigt, nio procent.

Den enda statistik som finns tillgänglig på kommunnivå gäller Östersund. I länets största kommun såldes det 61 småhus under den aktuella perioden och snittpriset var 1 607 000 kronor. Det är en ökning med sju procent jämfört med föregående kvartal. I jämförelse med tredje kvartalet 2008 så är det en ökning med åtta procent.

Enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) så steg småhuspriserna i hela landet med tre procent tredje kvartalet i år jämfört med andra kvartalet. Det innebär att huspriserna i landet ligger på samma nivå som under tredje kvartalet i fjol.

Den största prisuppgången mellan de senaste kvartalen noteras alltså i Jämtlands län (elva procent). Även Kalmar län har haft en stor prisuppgång (åtta procent). Sedan följer Örebro län, Värmlands län och Blekinge där prisuppgången varit fem procent.

Genomsnittspriset för en småhusfastighet i landet låg under tredje kvartalet på 1 878 000 kronor.

KENNETH JOHANSSON/Nyhetsbyrån NA Media

namedia@na.se

Mer läsning

Annons