Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenthyrorna höjs

/
  • Studentbostäderna på Campus i Östersund får högre hyra liksom Östersundsbostäders samtliga studentbostäder.

Studenthyrorna i Östersund höjs med 1,75 procent.

Annons

Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen Region Norrland, Studentkåren och Östersundsbostäder är klar. Från och med 1 augusti 2011 höjs hyrorna med närmare två procent för de studenter som bor i Östersundsbostäders lägenheter.

Men enligt Östersundsbostäder borde hyran egentligen ha höjts ännu mer, eftersom det finns ett stort och långsiktigt underhållsbehov av studentlägenheterna.

– Vi är fullt medvetna om att studenterna inte har möjlighet att betala för det underhåll som fastigheterna kräver, säger Bengt Rådman, vd för Östersundsbostäder i ett pressmeddelande.

Därför har parterna kommit överens om en annan lösning med tiomånadershyror.

– I och med att vi successivt kommer att gå över till tiomånadershyror för merparten av studentlägenheterna och därmed får minskade kostnader för vakanser kommer vi att klara kommande år på ett acceptabelt sätt, säger Bengt Rådman.

Johanna Löfqvist, ordförande i Östersunds studentkår, är nöjd över att de lyckats förhandla fram en rimlig hyreshöjning för studenterna.

– Vi är också överens om att en översyn av underhållsplanen ska göras och att endast de absolut viktigaste underhållsåtgärderna i studentbostadsbeståndet ryms inom uppgörelsen, säger hon.

Hyresavtalet gäller till sista juli 2012.

Mer läsning

Annons