Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snittpris för småhus nu över 2 000 000

/

Genomsnittspriset för ett småhus i landet har för första gången passerat två miljoner kronor. Under samma tremånadersperiod hamnade snittpriset i Jämtlands län dock en bra bit under riksgenomsnittet.

Annons

Det är Statistiska centralbyrån, SCB, som nu har publicerat den senaste prisstatistiken. Det handlar om perioden december 2009 till och med februari 2010.

Snittpriset för hela Sverige har ökat med två procent sedan förra tremånadersperioden. Det innebär att genomsnittspriset för första gången har passerat 2 000 000 kronor.

I Jämtlands län gjordes 94 småhusköp under perioden. Medelpriset hamnade på 1 193 000 kronor. Det är en uppgång med fyra procent från föregående tremånadersperiod och med tio procent jämfört med samma period förra året.

De län som har störst prisutveckling under den senaste tremånadersperioden är Kronoberg, Halland och Västernorrland med fem procent. I endast tre län, Södermanland, Jönköping och Örebro, har medelpriserna fallit. Där har priserna fallit med mellan en och tre procent.

Om man tittar på prisutvecklingen i landet under en ettårsperiod, alltså en jämförelse december-februari 2008-2009 med samma period 2009-2010 kan man konstatera att alla län har haft prisuppgång. Den genomsnittliga uppgången är nio procent. Det är Stockholms län, Hallands län och Västernorrlands län som noterat de högsta prisökningarna under ett år.

Kalle Lindgren/Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons