Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tjänar du mer pengar

/

Märker du av lågkonjunkturen? Är det tomt i plånboken? Det kryllar av udda sätt att tjäna extra pengar. Vi har tipsen för dig som behöver fylla hålet i börsen.

Annons

Ett enkelt sätt att tjäna pengar på är att delta i konsument- och marknadsundersökningar på internet. Frågorna är oftast alternativfrågor som är lätta att besvara och undersökningarna tar sällan mer än fem minuter att svara på. Anmäl dig på marknadsundersökningsföretagens hemsidor så får du mejl med inbjudningar till olika undersökningar. För varje undersökning du deltar i får du ersättning. Dessutom får du ofta chansen att delta i olika tävlingar och lottdragningar.


Få betalt för att shoppa – det låter nästan lite för bra för att vara sant, men det finns faktiskt flera företag som anlitar privatpersoner för att utföra shoppinguppdrag. Som mystery shopper besöker du en viss affär, utvärderar den service du fått enligt en förbestämd mall och skickar därefter in ditt svar. Ersättningen betalas ut i pengar. I vissa fall får du behålla den köpta varan.

Ett annat sätt att tjäna pengar på är att donera blod, plasma, trombocyter, ägg, eller sperma. Ersättningen varierar från några tior per gång till ett par tusenlappar beroende på vad du donerar. Du kan också tjäna pengar på att vara mänsklig försökskanin när läkemedelsföretagen testar nya mediciner. Här finns allt från biobiljetter till tusenlappar att hämta.


Tycker du om att synas? Då kanske krokimodell är något för dig. Kolla upp var det ges krokikurser och anmäl ditt intresse för att stå modell. Betalningen brukar vara ett par hundralappar i timmen. Om du istället har skådespelardrömmar kanske statist vore något? Registrera dig hos en agentur och vänta på rollen och pengarna. En normal statistlön ligger mellan 300 – 1 000 kronor.

Har du någon speciell kunskap, språk, musikaliska färdigheter eller något annat som du kan lära ut till andra? Annonsera efter elever och tjäna en extra slant. Annars kan du tjäna pengar på att vara barn- eller hundvakt, hjälpa till med hämtning och lämning på dagis, gräsklippning eller något annat som folk kan behöva hjälp med.

Dags för ny frisyr? Gör ett klipp och sälj dina lockar. Svenskt hår är hett på marknaden. Mest betalt får man för ett blont, naturligt hår som inte blekts eller färgats. Cendré¬färgade och röda hår är också eftertraktade, men det är kvaliteten på håret, inte färgen, som avgör priset. Vill du ha en ny färg eller frisyr gratis? Anmäl dig som hårmodell till kurser och visningar.


Kör bil helt gratis. Ja, det är faktiskt sant. Biluthyrningsföretag behöver ofta hjälp med att köra tillbaka bilar mellan sina olika uthyrningskontor. Det händer nämligen rätt ofta att bilar hyrs envägssträckor. Som freerider har du möjlighet att få en gratisresa mellan två städer. Du behöver inte ens betala bensinen.

Gratis är gott, eller hur? På nätet finns det mängder med hemsidor som har specialiserat sig på att samla ihop gratiserbjudanden. Kanske finns det något erbjudande som passar just dina behov. Du kan också pröva lyckan genom att delta i olika tävlingar . Bli medlem hos någon av alla de sajter som specialiserat sig på att leta upp tävlingar på nätet så slipper du leta på egen hand och kan lägga all din energi på att vinna.

VICTORIA RYDERGÅRD
Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons