Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket kostar fritidshusen i Jämtland

Snittpriset för ett fritidshus i Jämtlands län är drygt 1,1 miljoner kronor. Därmed tillhör Jämtland de län som har de dyraste fritidshusen i landet.

Annons

Stockholm har de högsta priserna på fritidshus. Enligt färska siffror från Mäklarstatistik var snittpriset för ett fritidshus i huvudstadskommunen drygt 1,9 miljoner kronor under perioden maj 2008-april 2009.

För landet som helhet var snittpriset för ett fritidshus närmare 1,2 miljoner kronor under den aktuella perioden. Förutom Stockholm är det Halland, Skåne, Västra Götaland och Gotland som har dyrare fritidshus än Jämtland.

De billigaste fritidshusen finns i Gävleborgs län. Där var snittpriset 623 000 kronor i de 175 fritidshusaffärer som gjordes mellan maj i fjol och april i år.

Åre är den kommun i Jämtland där det gjorts flest affärer under perioden som statistiken omfattar. 37 fritidshus har bytt ägare till ett genomsnittspris på strax under 1,2 miljoner kronor. Det ger ett pris på 17 057 kronor kvadratmetern.

I Härjedalen har sex husaffärer gjort till ett snittpris på drygt 1,4 miljoner kronor och ett kvadratmeterpris på 15 282 kronor. I Östersund gjordes också sex affärer och där var snittpriset drygt 1,1 miljoner kronor och kvadratmeterpriset 15 414 kronor.

Det ska dock påpekas att Åre är den enda kommun i länet där det gjorts tillräckligt många affärer för att statistiken ska bli tillförlitlig.

Totalt har 63 affärer med fritidshus gjorts i Jämtland den aktuella tolvmånadersperioden till ett snittpris på drygt 1,1 miljoner och ett kvadratmeterpris på 13 733 kronor.

KENNETH JOHANSSON/Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons